begeleiding van persoonlijke groei

Even voorstellen

Anita Janssen

Gespecialiseerd perfectionismecoach

Wanneer jij last hebt van perfectionistisch gedrag help ik jou dit achter je te laten. Zodat jij beter in je vel zit en een gezonde balans in je leven krijgt. Dit stelt je in staat de regie over jouw eigen leven te nemen.

Mijn naam is Anita Janssen en ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van perfectionisme.

Ik weet uit eigen ervaring hoe ongezond en belemmerend dit gedrag is en met hoeveel stress dit gepaard gaat. Het heeft bij mij lang geduurd om in de gaten te krijgen dat een aantal aspecten waar ik last van had – die op zich niets met elkaar van doen lijken te hebben – bij elkaar het patroon van perfectionisme vormen. Ondanks mijn succesvol leven ging ik gebukt onder veel moeten – vooral van mezelf; de lat onrealistisch hoog leggen, het kan altijd beter; uitermate kritisch zijn op mezelf (en soms op anderen); alles zelf willen oplossen; bang zijn het niet goed genoeg te doen en altijd op zoek naar bevestiging en waardering. Dit onbewuste gedrag maakte dat ik altijd maar doorging, soms zelfs tot op het randje van een burn-out.

Perfectionisme heeft een hoge prijs! En ik heb die lang betaald omdat ik niet beter wist.

Ik kom uit een zakengezin en ben opgegroeid met het idee dat het werk altijd voorgaat. Het heeft mij geleerd doortastend en resultaatgericht te opereren. Altijd maar doorgaan was voor mij vanzelfsprekend. Geboren met een portie gezond verstand heb ik de carrière ladder beklommen. Sturing geven aan processen is voor mij vanzelfsprekend en ik heb allerlei verschillende leidinggevende posities vervuld.

Werken met mensen en voor mensen heb ik altijd fijn gevonden. Vandaar dat ik jarenlang binnen zorg en welzijn en in het maatschappelijke veld gewerkt heb, zowel in het buitenland als in Nederland. Het faciliteren van mensen om te groeien in hun kwaliteiten heeft me altijd een kick gegeven. De overstap naar een eigen onderneming om mensen te ondersteunen in hun kracht te komen, lag in 2017 voor de hand. Tegenwoordig ben ik trotse eigenaar van mijn bedrijf Bewustwording+, coaching voor doelgericht verandering. Mijn aanpak als coach kenmerkt zich door mildheid naar de persoon en waar gewenst vasthoudendheid in het proces. Als nodig hou ik je een spiegel voor zodat jij weer beter in je vel komt en een goede balans in je leven kunt ervaren.

De keuze voor de specialisatie aanpak van perfectionisme, is voortgekomen uit mijn eigen ervaring met dit gedragspatroon. Toen ik eenmaal wist hoe perfectionisme in elkaar zit heb ik me gerealiseerd hoe ongezond en belemmerend dit gedrag is omdat het zoveel stress geeft. Ik ben het gaan aanpakken met behulp van een gespecialiseerd perfectionisme coach. Want perfectionisme is aangeleerd gedrag en dat kun je dus ook weer afleren!

De coaching heeft me zowel fysiek als mentaal veel opgeleverd. Ik ervaar meer rust, mijn leven is makkelijker en ik werk met meer passie en resultaatgerichtheid aan mijn doelen. En dat allemaal binnen enkele maanden. Dat gun ik iedereen die last heeft van perfectionistisch gedrag. Wat mij betreft gaat perfectionisme de wereld uit, te beginnen bij iedereen die het achter zich wil laten.

Contact

Mail of bel mij wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wilt maken. Ik maak graag tijd voor je. Je kunt me rechtstreeks mailen via onderstaand mailadres of dit contactformulier gebruiken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Normaal gesproken reageer ik binnen 2 werkdagen, als dit niet het geval is dan is er wellicht iets verkeerd gegaan. Neem in dat geval s.v.p. nog eens contact op. Tot snel!