begeleiding van persoonlijke groei

Wat doe ik?

Mijn naam is Anita Janssen, in 1961 geboren in Grathem in een druk zakengezin. Het lag dus helemaal voor de hand dat ik na mijn opleiding aan de slag ben gegaan als office manager bij commerciële bedrijven in Limburg. Mijn avontuurlijke inslag bracht mij daarna in Brabant en uiteindelijk in Zeist. Al snel lokte het buitenland waardoor ik eind 1987 het voorrecht kreeg om twee jaar in Toronto – Canada te mogen wonen en werken. Ondanks dat ik het daar zeer naar de zin had, werd ik ook geconfronteerd met grote welvaartsverschillen en maatschappelijke tegenstellingen. Voor mij reden om aan de slag te willen in een veel socialere context.

Dit bracht mij begin 1991 bij Artsen Zonder Grenzen. Voor deze mooie hulporganisatie mocht ik vele jaren in crisisgebieden werken in allerlei leidinggevende rollen. Mijn wens om te werken met mensen, zowel binnen het team als met de bevolking kwam daar goed tot zijn recht.

Toen ik terug was in Nederland en weer woonachtig in Limburg, heb ik na een kort uitstapje in de metaalsector, vervolgens 12 jaar in de zorg- en welzijn sector als manager HRM/personeelszaken gewerkt.

Daarna heb ik twee jaar als directeur van het Toon Hermans Huis Roermond het voorrecht gehad deze ontmoetingsplek en inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten op te starten. Door deze waardevolle ervaring ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn hart ligt bij het werken met mensen én bij het versterken van hun kwaliteiten. Dit heeft mij er begin 2017 toe gebracht mijn eigen bedrijf te beginnen: Bewustwording+. Hier kan ik zowel mijn analytische kant als mijn gevoelsmatige en intuïtieve kant inzetten in een mooie balans tussen hoofd en hart.

Met Bewustwording+ leg ik mij toe op het begeleiden van mensen in een veranderproces, op individueel niveau.  Ik help mensen inzicht te krijgen in hun gedrag, de (dieperliggende) motieven en overtuigingen. Doordat zij zich hier (meer) bewust van worden, krijgen ze aanvullende mogelijkheden om dit aan te passen, hun handelingsrepertoire wordt vergroot. Waardoor zij in staat zijn te realiseren wat zij graag willen. Mijn aanpak is doel- en oplossingsgericht. We staan zo lang als nodig is en zo kort als het kan bij het probleem stil, om vervolgens de meeste aandacht aan de gewenste oplossing te geven. Ik gebruik hierbij zowel NLP, IEMT als waar gewenst en zinvol hypnose.

Mijn eigen ervaring met het fenomeen perfectionisme en de hoge prijs die dit ongezonde gedragspatroon geeft door stress en onzekerheid, heeft gemaakt dat ik mij gespecialiseerd heb tot Perfectionisme coach. Ik kan mensen helpen die last hebben van perfectionistisch gedrag, zodat ze weer een gezonde balans in hun leven krijgen.

Contact

Mail of bel mij wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wilt maken. Ik maak graag tijd voor je. Je kunt me rechtstreeks mailen via onderstaand mailadres of dit contactformulier gebruiken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Normaal gesproken reageer ik binnen 2 werkdagen, als dit niet het geval is dan is er wellicht iets verkeerd gegaan. Neem in dat geval s.v.p. nog eens contact op. Tot snel!