begeleiding van persoonlijke groei

ONGEWENSTE EMOTIES

Iets veranderen, maar je weet niet hoe?
Een wens of droom, doch die lijkt verder weg dan ooit!
Last van bepaald gedrag, wat doe je eraan?

 

Er is maar één persoon die dit kan aanpakken, dat ben jij. Je hoeft het echter niet alleen te doen. Naast perfectionisme coach ben ik ook IEMT therapeut. Als IEMT therapeut kijk ik graag samen met jou naar wat je bezighoudt. Samen vinden wij een oplossing.

Waar kan ik mee helpen?

Ieder mens is uniek. Dat maakt de issues waar jij tegenaan loopt ook zo bijzonder. Immers alleen jij hebt jouw combinatie van gedachtes, gevoelens, overtuigingen en waardes. En dus zal ik altijd goed naar je luisteren. Zo achterhaal ik waar jij mee ondersteund wil worden.

Jij hebt last van bepaalde steeds terugkerende negatieve of ongewenste emoties.

Dit kan één dominante emotie zijn, iets wat steeds opnieuw de kop op steekt. Bijvoorbeeld angst, of verdriet, of boosheid. Of onzekerheid, een naargeestig gevoel, of spanning etc.

En het kan natuurlijk ook een hele set van gevoelens zijn. Gevoelens die allemaal op de een of andere manier met elkaar samenhangen. Bijvoorbeeld angst en teleurstelling of woede. Verdriet en bang zijn voor afwijzing of verlating. Of paniek die zich voordoet bij bepaalde omstandigheden. Zo kan het ook slecht slapen zijn en je daarover druk maken waardoor je gaat piekeren. Of misschien een onbestendig of akelig gevoel van een dreigend iets. Iets wat jij herhaaldelijk ervaart en waar jij last van hebt.

Voor iedereen is zo’n (set van) emoties anders. Duidelijk is wel dat het allemaal gevoelens zijn die je niet blij en gelukkig maken. En dat is natuurlijk wat ook jij graag wil.

Lekker in je vel

Stel je voor hoe het zou zijn als jij goed in je vel zit en je leven in zijn volle potentie leeft. Als jij (opnieuw) de regie over je leven pakt en daarmee jouw kans op geluk vergroot. Mijn overtuiging is dat eenieder alle kwaliteiten in zich heeft die nodig zijn. Vanuit dit gedachtegoed zal ik je helpen deze kwaliteiten (weer) in te zetten.

Nieuwsgierig geworden?  Lees dan snel verder. Of neem meteen contact met mij op voor meer informatie. Ik verken graag met jou wat ik voor je kan betekenen.

Mijn werkwijze

In een kennismakingsgesprek (intake) onderzoek ik samen met jou wat je bezighoudt. Daarbij geef ik aan wat ik daarin voor jou kan betekenen. Tijdens het gesprek vertel ik je hoe mijn plan van aanpak eruit ziet. Ook maak ik een inschatting van hoeveel sessies nodig zijn. Kortom, ik lever maatwerk.

Jij kunt daarna besluiten of je er meteen mee aan de slag wil of dat je er nog even over wil nadenken. Beide is prima. Afhankelijk hiervan plannen we een of meerdere vervolgafspraken in.

Aanpak

Afhankelijk van wat er bij jou speelt, pas ik mijn methodes aan omdat ik maatwerk lever. Ik maak zowel gebruik van IEMT (integral eye movement therepie) als NLP technieken. Wanneer perfectionistisch gedrag speelt pas ik de goed onderzochte en beproefde OCP methode toe (meer hierover op de pagina perfectionisme). Alles zodat jij zo snel mogelijk verandering bespeurt.

Mijn aanpak kenmerkt zich verder door doel- en oplossingsgerichtheid.

Sessies

Tijdens een vervolgafspraak of sessie zoals ik ze noem, worden issues zo diep mogelijk verkend. Oplossingen worden aangereikt. Wij werken daarbij nauw samen. Hiermee bedoel ik niet alleen het aanboren van jouw cognitieve capaciteiten (je denkvermogen). Ook heb ik het over jouw onderbewustzijn, het deel waar jij je wellicht minder van bewust bent. Daar waar al jouw herinneringen, ervaringen en overtuigingen opgeslagen liggen. Alles met het doel dat jij beter met jezelf leert communiceren.

IEMT

Iets meer over IEMT (Integral Eye Movement Therapie). Het is een therapie die ik veelvuldig gebruik bij de aanpak van ongewenste emoties en gevoelens.

IEMT is een krachtige methode. Hiermee kun je ‘in een oogwenk’ negatieve en ongewenste gevoelens en emoties reduceren of zelfs laten verdwijnen. Ook wanneer je het gevoel niet onder woorden kunt brengen. Of indien je niet goed kunt aangeven wat er precies bij jou aan de hand is.

Het is een veranderingsmodel dat niet alleen het probleem aanpakt maar ook datgene wat het probleem al die tijd in stand heeft gehouden. Met IEMT therapie kun je een positieve verandering realiseren in de wijze waarop jij jezelf en/of je omgeving ervaart.

Hoe werkt IEMT

Zoals gezegd is IEMT een verrassend snelle en effectieve therapie die met oogbewegingen werkt. Een therapie die positieve en blijvende verandering creëert. Ook kan IEMT gebruikt worden om het zelfbeeld op een positieve manier aan te passen. Daarnaast zorgt inzet van de IEMT methode ervoor dat bepaalde, vaak onbewuste, gedragspatronen worden aangepakt. Omdat ze niet (meer) bijdragen aan jouw welzijn.

Met IEMT pak je jouw probleem aan ook als je niet precies weet hoe je het moet omschrijven.  Het is een manier om veranderingen te realiseren zonder dat jij veel over het probleem hoeft te vertellen. Of over de mogelijke oorzaken; je hoeft je hele levensverhaal niet uit de doeken te doen. Ook is het onnodig de nare ervaring te ‘herbeleven’ om de ongewenste of vervelende emoties of gevoelens te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Hoe werkt IEMT? Door het maken van oogbewegingen terwijl je aan bepaalde herinneringen denkt, slaan je hersenen deze herinneringen opnieuw op. Op dusdanige manier dat nieuwe verbindingen in je brein worden gemaakt. Over het algemeen resulteert dit in een reductie van de ongewenste gevoelens en negatieve emoties of ze verdwijnen helemaal.

Waarvoor wordt IEMT ingezet?

IEMT wordt ingezet bij angsten, fobieën, depressie, trauma, post traumatische stress. Ook bij spanningen, paniek, futloosheid, onverklaarbare geestelijke vermoeidheid, nachtmerries, een negatief zelfbeeld etc. Kortom deze methode kan ingezet worden in alle gevallen wanneer jij ongewenste en negatieve gevoelens en emoties ervaart. Zelfs wanneer jij ze niet weet te benoemen.

IEMT kan ook een oplossing bieden voor mensen die steeds opnieuw ergens tegenaan lopen in hun leven. Die geen idee hebben hoe ze dat kunnen oplossen. Soms hebben ze al van alles geprobeerd, zonder resultaat. Dan zijn ze ergens in hun zoektocht gaan geloven dat hetgeen waar ze tegenaan lopen, bij hun hoort. Ze er nooit meer vanaf komen.

Met het inzetten van IEMT werk je aan het (her)vatten van de regie over je eigen leven. Het kan ervoor zorgen dat je weer gelukkig(er) bent. Dat jij de dingen doet die er voor jou toe doen. Met de mensen die jij belangrijk vindt in je leven.

Jouw investering

Kennismaking en intake, aantal sessies

Voor een kennismaking en intake reken ik bij particulieren € 100 incl. btw. Tijdens de intake bepalen we samen het gewenste traject en kan ik ook iets zeggen over het geschatte aantal sessies die nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Soms kan al in het eerste gesprek aan de oplossing van een probleem of realisatie van een doel gewerkt worden. Dan is aan het einde van het kennismakingsgesprek het probleem (voldoende) opgelost en/of heb je handvatten om er zelf mee verder te gaan. In dat geval zijn we klaar.

Ervaring leert dat het prettig is om een terugkoppel moment af te spreken. Dat kan zowel tijdens een vervolgafspraak als telefonisch.

Wanneer vervolgsessies wenselijk zijn, dan maken we daar samen afspraken over. Het is dus handig als je jouw agenda bij de hand hebt.

Duur sessie en tarief

Normaal gesproken duurt een sessie of begeleidingsgesprek ongeveer 1 – 1,15 uur. Voor de particuliere cliënt reken ik een gereduceerd standaardtarief van € 125 inclusief BTW.

Voor bedrijven reken ik € 150 exclusief BTW als standaardtarief. Waar gewenst stel ik vooraf een offerte op en wordt de factuur gemaild.

Bij sommige onderwerpen, zoals het ‘Lopen van je persoonlijke missie’, neemt een sessie meer tijd in beslag, reken dan op ongeveer 2 tot 2,5 uur. Deze uitgebreide sessies kosten voor particulieren € 175 inclusief BTW en voor organisaties € 225 exclusief BTW.

Ik vind transparantie en heldere afspraken belangrijk, zal daarom altijd van tevoren aangeven met welke kosten je rekening dient te houden.

Meer weten of een afspraak maken?

Vul dan onderstaand contact formulier in, ik meld me dan snel bij jou.

Of aarzel niet en bel mij gewoon. Ik sta je graag te woord.

Contact

Mail of bel mij wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wilt maken. Ik maak graag tijd voor je. Je kunt me rechtstreeks mailen via onderstaand mailadres of dit contactformulier gebruiken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Normaal gesproken reageer ik binnen 2 werkdagen, als dit niet het geval is dan is er wellicht iets verkeerd gegaan. Neem in dat geval s.v.p. nog eens contact op. Tot snel!