begeleiding van persoonlijke groei

Telefonisch:+31 (0)6 4817 6137

Bezoekadres:Ortjensveldweg 12 te Vlodrop

Introductie

Geen enkel OCP traject (Ontwikkelingsgericht Coachen bij Perfectionisme) is hetzelfde. Want elke persoon is uniek. En dat geldt zeker voor jou. Dus bij elk OCP traject beoordeel ik met wie ik in gesprek ben, wat er aan de hand is en waar de pijnpunten liggen. Daar stem ik mijn aanpak op aan. Er is dus altijd sprake van maatwerk.

Wel zit er overeenkomst in het proces wat jij tijdens de OCP coaching doorloopt. De coaching kent een aantal stappen, deze zijn ook in de tijd goed vooraf in te plannen. Daarmee is de duur ook vooraf in te schatten.

OCP coaching kan zowel ONLINE als bij mij in mijn praktijk. De resultaten zijn precies hetzelfde, het ligt dus aan jou waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Omdat perfectionisme over het algemeen in je jeugd start en dit in je latere leven meestal een steeds dieper ingesleten gedragspatroon wordt, is er in de doorlooptijd van het coaching traject wel onderscheid.

Hoe minder zaken spelen, hoe minder diep deze issues zitten, hoe korter dat dit gedrag zich heeft kunnen nestelen in jouw leven, des te makkelijker en sneller jij het traject kunt doorlopen. Tenminste dat is mijn ervaring. En uiteraard bevestigt de uitzondering de regel, dus ook hier.

Omdat er globaal wel een onderscheid gemaakt kan worden, bied ik twee programma’s aan, verderop meer hierover:

 • OCP-BASIS programma, in 4 stappen naar jouw gewenste resultaat
 • OCP maatwerkprogramma Rust in hoofd en lijf, in 5 stappen naar jouw gewenste resultaat

Voordat jij nu doorklikt naar deze programma’s, eerst nog kort over hoe ik jou kan helpen de juiste keuze te maken.

Natuurlijk verwacht ik niet van jou dat je puur op basis van de informatie op deze pagina’s een besluit neemt. Dat mag trouwens wel, maar hoeft niet.

Graag help ik jou bij het maken van de juiste keuze en dat gebeurt tijdens het Kennismakingsgesprek en Intake.

Deze kennismaking en Intake kan zowel ONLINE plaatsvinden als bij mijn in mijn praktijk. Wat jouw voorkeur heeft, ook met o.a. het oog op reisafstand.

Kennismaking / Intake

Voorafgaand aan de start van het coaching traject vindt er altijd een kennismakingsgesprek / intake plaats. Uiteraard zit je daarmee nergens aan vast.

Naar aanleiding van dit gesprek besluit jij of jij de regie over je leven weer wil hebben. We spreken samen af wat jij daarbij nodig hebt en dus hoe jij verder wil.

Tijdens de kennismaking en intake wisselen wij informatie uit. Jij vraagt alles wat je wil weten en vertelt mij datgene wat je kwijt wil.

Ik van mijn kant stel ook vragen op basis waarvan ik een goed beeld krijg van wat jou bezighoudt en waar je graag hulp bij krijgt. Natuurlijk vertel ik je meer over de aanpak van de coaching en het resultaat wat je daarvan mag verwachten.

Tot slot zal ik je adviseren – op basis van de ontvangen informatie – welk programma voor jou het meest voor de hand ligt. Uiteraard is de keuze vervolgens aan jou.

De investering voor het Intakegesprek bedraagt € 135 incl. BTW. Dit is de prijs voor particulieren. Bij bedrijven neem ik de Intake mee in de maatwerkofferte.

Voor wie is OCP coaching geschikt?

Een OCP coaching traject is niet geschikt indien jij:

 • denkt dat de ander zich maar moet aanpassen
 • denkt dat de omgeving maar moet veranderen
 • jij graag achterover leunt
 • verwacht dat ik voor de nodige transformatie ga zorgen

Een OCP coaching traject is wél geschikt indien jij:

 • een diepgevoelde wens ervaart om verandering te bewerkstelligen
 • open staat voor nieuwe ervaringen, onder mijn deskundige begeleiding
 • tijd en energie wil steken in de coaching sessies (1,5-2 uur per keer)
 • bereid bent dagelijks wat tijd en energie voor jezelf vrij te maken (5-10 min)
 • wil investeren in een positieve en hoopvolle mindset

Loop jij tegen onderstaande aan?

 • Merk jij dat je het niet meer trekt?
 • Twijfel je of het ooit weer goed komt?
 • Ben je erg vermoeid?
 • Ben je na een nacht slaap nog niet echt fit?
 • Heb je veel last van stress, lange tijd al?
 • Zit je steeds in je hoofd? Pieker je veel?
 • Voel je aan dat als er niets gebeurt een burn-out dreigt of heb je die al?
 • Weet je niet meer wat je wil?

Zou jij graag willen dat

 • Jij RUST ervaart, helemaal van binnen
 • Innerlijke rust – diepgeworteld in jezelf
 • Weten wat jij nu eigenlijk zélf wil
 • Je weer hoop hebt en VERTROUWEN
 • Jij jouw leven kunt leiden zoals JIJ dat wil
 • Je serieus genomen voelt
 • Gehoord en gezien door die mensen die er voor jou toe doen
 • Kortom wil jij gewoon jezelf zijn en je helemaal oké voelen zoals je bent

Het is tijd voor OCP coaching

Wij mensen menen vaak dat ons denken, doen en voelen allemaal gebeurt op basis van ons verstand, onze ratio, dat we alles bewust besluiten te doen, of te laten. Jij toch ook, toch?

Het tegendeel is het geval. Het grootste deel van ons denken, doen en voelen gebeurt allemaal onbewust, zonder dat we daar met ons verstand mee bezig zijn. En dan heb ik het niet alleen over bepaalde lichamelijke processen zoals ademhalen of eten. Nee, ik heb het ook over hoe wij reageren op anderen, hoe wij razendsnel interpreteren wat iemand wel/niet wil. Hoe wij gevaar inschatten en ook wanneer het veilig voelt.

Hoe wij onze keuzes maken en besluiten nemen. Dag in, dag uit. Daarom voeren we vaak niet uit wat we graag willen of wat we weten wat goed voor ons is. Het lijkt wel interne sabotage. En in feite is het dat ook.

Door tijdens de coaching niet alleen in te steken op het bewuste proces maar vooral aandacht te hebben voor wat er onbewust allemaal gebeurt, zorgt de coaching ervoor dat er een diepgevoelde verandering plaatsvindt. Een daadwerkelijke verandering, duurzaam van aard. Een transformatie.

Hierdoor zul jij gaan ervaren dat bepaalde handelingen en gedachtes meer vanzelf de goede kant op gaan. Zonder dat jij je daarvoor mega hoeft in te spannen. Dat jou dingen makkelijker afgaan, je relaxter met kwesties om kunt gaan.

Daar waar in het verleden iets alleen maar een probleem was, komt er nu een oplossing, als vanzelf. Je gaat beter voor jezelf zorgen, je stelt jezelf meer centraal. En dit maakt mogelijk dat als jij dat wenst, jij er ook voor anderen kunt zijn. Je leert ervoor te kiezen om ‘nee’ te zegen tegen aangelegenheden die je nu nog belasten en ‘ja’ te zeggen tegen datgene wat jij belangrijk vindt.

Waarom kiezen voor mij?

Zoals al eerder gezegd, ik ben een gespecialiseerd perfectionisme coach. Als ervaringsdeskundige kan ik goed aansluiten bij wat jou bezighoudt en wat het jou zo moeilijk maakt. Wij hebben namelijk vergelijkbare processen doorgemaakt.

Ik kan invoelen hoe het voor jou is om de eerste veranderingen bij jezelf en in je gedrag te bespeuren. Vaak in het begin heel verrassend en ook misschien een beetje eng. Je zult niet kunnen geloven dat het écht zo is én zo blijft. En toch zul je gaan merken dat dit nieuwe gedrag stand houdt.

Transparantie en eerlijkheid zijn voor mij belangrijk, ik nodig jou ook daartoe uit. Alles is bespreekbaar. Soms kan ik daartoe confronterend zijn, als het nodig is voor het transformatieproces. Het bereiken van jouw doel(en) is voor mij namelijk het belangrijkste. Want daar word ik weer heel blij van. Wanneer jij al die positieve veranderingen doormaakt die ervoor zorgen dat jij weer goed in je vel zit. Daar doe ik het voor.

Mensen die stonden waar jij nu staat

Contact

Mail of bel mij wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wilt maken. Ik maak graag tijd voor je. Je kunt me rechtstreeks mailen via onderstaand mailadres of dit contactformulier gebruiken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Normaal gesproken reageer ik binnen 2 werkdagen, als dit niet het geval is dan is er wellicht iets verkeerd gegaan. Neem in dat geval s.v.p. nog eens contact op. Tot snel!