begeleiding van persoonlijke groei

IEMT

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een verrassend snelle en effectieve therapie die met oogbewegingen werkt. Een therapie die positieve en blijvende verandering creëert op het gebied van ongewenste gevoelens en emoties. Ook kan deze therapie gebruikt worden om het zelfbeeld op een positieve manier aan te passen. Daarnaast zorgt de IEMT methode ervoor dat bepaalde, vaak onbewuste, gedragspatronen worden aangepakt en opgelost omdat ze niet (meer) bijdragen aan jouw welzijn.

Met IEMT pak je jouw probleem aan ook als je niet precies weet hoe je het moet omschrijven.  Het is een manier om veranderingen tot stand te brengen zonder dat jij veel over het probleem en mogelijke oorzaken hoeft te vertellen; je hoeft je hele levensverhaal niet uit de doeken te doen. Ook is het niet nodig om de nare ervaring te ‘herbeleven’ om de ongewenste of vervelende emoties of gevoelens te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Hoe werkt IEMT? Door het maken van oogbewegingen terwijl je aan bepaalde herinneringen denkt, slaan je hersenen deze herinneringen op een andere manier op en worden nieuwe verbindingen in je brein gemaakt. Over het algemeen resulteert dit in een reductie van de ongewenste gevoelens en negatieve emoties of ze verdwijnen helemaal.

IEMT wordt ingezet bij angsten, fobieën, depressie, trauma, post traumatische stress, spanningen, paniek, futloosheid, onverklaarbare geestelijke vermoeidheid, nachtmerries, een negatief zelfbeeld etc. Kortom deze methode kan ingezet worden in alle gevallen wanneer jij ongewenste en negatieve gevoelens en emoties ervaart, ook wanneer jij ze niet weet te benoemen.

IEMT kan ook een oplossing bieden voor mensen die steeds opnieuw ergens tegenaan lopen in hun leven en die geen idee hebben hoe ze dat kunnen oplossen. Soms hebben ze al van alles geprobeerd, zonder resultaat en zijn ze ergens in hun zoektocht gaan geloven dat hetgeen waar ze tegenaan lopen, bij hun hoort en ze er nooit meer vanaf komen.

Met het inzetten van IEMT werk je aan het (her)vatten van de regie over je eigen leven. Het kan ervoor zorgen dat je weer gelukkig(er) bent, de dingen doet die er voor jou toe doen, met de mensen die jij belangrijk vindt in je leven.

Contact

Mail of bel mij wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wilt maken. Ik maak graag tijd voor je. Je kunt me rechtstreeks mailen via onderstaand mailadres of dit contactformulier gebruiken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Normaal gesproken reageer ik binnen 2 werkdagen, als dit niet het geval is dan is er wellicht iets verkeerd gegaan. Neem in dat geval s.v.p. nog eens contact op. Tot snel!