begeleiding van persoonlijke groei

Hypnose

Hypnose heeft voor veel mensen iets geheimzinnigs. Dat is het niet. Simpel gezegd is hypnose in feite een ontspannen manier met focus in je beleving. Als je onder hypnose bent of in trance zoals het ook wel genoemd wordt, ontstaat er een grote mate van ontspanning van lichaam en geest. Hypnose/trance brengt iemand in een veranderde bewustzijnstoestand, die ervoor zorgt dat (verborgen) ervaringen, ingesleten patronen of belemmerende overtuigingen vanuit het onderbewuste naar boven gehaald kunnen worden. Hypnose is dus niet zweverig of magisch, maar juist heel concreet.

Als je een boek leest en je gaat helemaal in het verhaal op, dan ben je al in trance. Het is je vast wel eens overkomen dat je zo geconcentreerd of ontspannen met iets bezig was, dat je niet eens in de gaten had dat er ongemerkt al zo veel tijd verstreken was. Dan was je gewoon in trance! Lekker dagdromen is dus ook een vorm van hypnose.

Als je in trance bent, heb je makkelijk directe toegang tot je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn is de som van al jouw ervaringen. Alles wat je ooit hebt meegemaakt in je leven staat hier geregistreerd, in jouw eigen digitale archief. Het vormt de basis van je gedrag, de wijze waarop je denkt, redeneert, ervaart, voelt en het bepaalt je perspectief op de wereld. Ongewenste denkbeelden, overtuigingen en emoties kun je onder hypnose op een prettige wijze omzetten naar een gewenste vorm.

Onder hypnose verdwijnen je dagelijkse gedachten en zorgen naar de zijlijn, waardoor het rustig wordt en er ruimte ontstaat in je hoofd en lichaam. Misschien dat er nog wel een gedachte voorbij komt, maar daar hoef je dan even niets mee te doen. Veranderingen die je tijdens een sessie hypnose doorvoert, werken diep door. De keuzes en/of stappen die je maakt zijn krachtig, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Soms zijn mensen bang voor hypnose of vinden ze het spannend, omdat ze denken dat ze de controle verliezen, volledig van de wereld zijn en er misschien niet meer uitkomen. Vaak komen deze gedachtes voort uit de hypnoseshows die op tv te zien zijn. Je blijft echter zelf de controle behouden, je weet precies wat er gebeurt tijdens de hypnose sessie en je komt er altijd uit. Het mooie aan hypnose is dat je onderbewustzijn alle vrijheid krijgt om de antwoorden te vinden die je diep van binnen eigenlijk al hebt.

Contact

Mail of bel mij wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wilt maken. Ik maak graag tijd voor je. Je kunt me rechtstreeks mailen via onderstaand mailadres of dit contactformulier gebruiken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Normaal gesproken reageer ik binnen 2 werkdagen, als dit niet het geval is dan is er wellicht iets verkeerd gegaan. Neem in dat geval s.v.p. nog eens contact op. Tot snel!