Ik verspreid deze nieuwsupdate via de mail. Mocht jij deze ook graag ontvangen, stuur me dan een berichtje via het contactformulier. Dan maak ik dit meteen voor jou in orde.

Nieuwsupdate juni 2020

Er zijn alweer de nodige versoepelingen in de Corona maatregelen. Voor sommigen kan het niet snel genoeg gaan. Anderen, daar hoor ik ook bij moet ik bekennen, die kijken eerst liever de kat uit de boom. Ik word behoorlijk onrustig van de drommen mensen die af en toe op de tv beelden passeren. Wil er niet aan denken mij daarin te storten. Minder de angst voor besmetting van mezelf als wel het vooruitzicht van een opnieuw overbelast zorgsysteem.

Gelukkig is het in de natuur meestal lekker rustig dus daar wandel en geniet ik (wij) volop. Net als van de eigen tuin waar op dit moment de kersen heerlijk smaken.

Wel kan ik eerlijk gezegd de verdere openstelling van grenzen niet afwachten…. ik hoop dat onze vakantieplannen en die van velen anderen gewoon door kunnen gaan en dat is helaas nog niet helemaal zeker.

Hoe ervaar jij de huidige tijd? En kun je alweer naar de vakantieperiode uitkijken? Ik vind het fijn om van je te horen, dus stuur me een korte reactie via het contactformulier.

_______________________________________________________

Perfectionisme coaching tegenwoordig ook online en dat werkt uitstekend!

Veel klanten hebben hun coaching traject doorgezet, ondanks alles. En gelukkig ging dat ook want de meesten zijn fysiek gezond gebleven. Wel passeerden in onze gesprekken de nodige uitdagingen. Deels vanuit het perfectionistisch gedragspatroon: heel veel moeten waarbij het nooit goed genoeg is, onbewust veel waarde hechten aan controle en die was vaak ver te zoeken. Maar ook in verband met het thuiswerken – wanneer doe je genoeg? Hoe is het met op afstand blijven van dierbaren? Zeker voor mantelzorgers een hele moeilijke. De lijst is eindeloos. Sommigen geven aan meer rust te ervaren nu ze minder direct blootgesteld waren aan allerlei prikkels uit de omgeving (en van collega’s).

In dit soort onrustige tijden met veel veranderingen kan perfectionistisch gedrag je aardig voor de voeten lopen.

Daarom geeft het mij extra veel voldoening dat een aantal trajecten afgerond konden worden. Ieder van hen kan het vanaf dat moment zonder mijn periodieke ondersteuning. Daar hebben we beide een goed gevoel over. En daar word ik altijd heel blij van (onderstaand een linkje naar zo’n ervaringsverhaal van een klant).

________________________________________________________

WORKSHOP PERFECTIONISME – yes, het kan weer!

woensdagavond 1 juli 2020 om 19.30 – 21.30 uur bij MCR in Roermond

Door de versoepelingen kan ik ook weer een workshop geven waarin ik meer vertel over wat perfectionisme is, hoe je het herkent en wat het met je doet (fysiek en psychisch). Ook geef ik een aantal tips om dit belemmerende en ongezonde gedrag achter je te laten. En natuurlijk is er volop ruimte voor vragen of uitwisseling met andere deelnemers.

In verband met de Corona maatregel van 1,5 meter afstand houden, zijn we met een klein groepje van 6-7 mensen. Zo kan iedereen voldoende afstand houden. Ondanks het kleine groepje hanteer ik de normale deelnameprijs van € 39 incl. btw. En uiteraard zit daar ook koffie/thee/water met wat lekkers erbij.

Door de beperkte groepsgrootte zijn er nog maar 2 plaatsen beschikbaar.

Mocht je interesse hebben of ken je iemand die hier baat bij zou hebben, reageer dan snel. Dan mail ik je de flyer met meer informatie: anita@bewustwordingplus.nl. Of bel mij gewoon: 06-48176137.

________________________________________________________

Recente artikelen over perfectionisme

Ik heb recent wat artikeltjes gepubliceerd. Wellicht ook interessant voor jou. Ze zijn te vinden op mijn website. Onderstaand de linkjes.

over loslaten en vertrouwen
Dit is geschreven door een klant die onlangs haar coaching traject heeft afgerond.

cc-mail onweerstaanbaar
nog wat tips hoe meer rust te creëren, of je nu thuiswerkt of op je werkplek. Altijd handig.

_________________________________________________________

Extra spanningen of onrust – burn-out

Mocht jij (of iemand die je kent) extra last hebben van spanningen, onrust, slecht slapen, piekeren of anderszins aarzel dan niet om contact op te nemen. Zeker als dit dreigt uit te monden in overspannenheid of burn-out. Een goed gesprek hierover kan al een stap in de goede richting zijn.

En kan ik jou op een andere manier helpen of ondersteunen, nu of in de toekomst, laat het me weten.

__________________________________________________________

Nou, dat was het weer voor nu. Als je vragen of opmerkingen hebt, dan weet je me te vinden, mail me of bel gewoon.

Blijf geïnspireerd en gezond!
En het allerbelangrijkste: zorg goed voor jezelf.

Met hartelijke groet,
Anita Janssen
Bewustwording+
06-48176137
www.bewustwordingplus.nl