begeleiding van persoonlijke groei

Ervaringen

Patronen doorbreken loont, ook perfectionistische

Perfectionisme is belemmerend gedrag én ongezond. Je krijgt er stress van, en niet zo'n beetje ook. Het is onbewust gedrag en je kunt het afleren.

Van die aanhoudende spanning die perfectionisme geeft, ook wel chronische stress genoemd, kun je een hele riedel aan stressgerelateerde klachten krijgen. Klachten van zowel lichamelijke als mentale aard.
Read more


Read More

Van klacht naar kracht

Het is alweer half september. De zomer is gelukkig nog niet helemaal ten einde en dus kan ik nog een tijdje genieten van het mooie weer.
Voor mij wel tijd eens 'in de pen te klimmen' en weer eens een blog te schrijven. Een betere aanleiding dan een mooie review kan ik niet bedenken. Dus ik deel deze graag.

Waarom een review delen?

Niet om mezelf op de borst te kloppen. Want natuurlijk ben ik er trots op dat Samantha zulke mooie stappen heeft kunnen zetten. Dat ik daar een steentje aan bij heb mogen dragen. Dat spreekt vanzelf.

Nee, de reden dat ik de recensie van Samantha deel, is omdat veel mensen twijfelen of coaching hen wel gaat helpen hun perfectionisme achter zich te laten. Wellicht heb jij ook zulke twijfel?
Zeker bij zoiets als perfectionistisch gedrag waarbij het gaat om een bepaalde (aangeleerde) manier van denken, doen en voelen. Iets wat je al zolang doet en waar je al járen last van hebben. Tuurlijk is het dan vaak moeilijk je voor te stellen dat je dit in zo'n korte tijd achter je kunt laten. Als je daar onzeker over bent, kan ik wel steeds allerlei argumenten aandragen om aan te geven dat dit écht het geval is. Of ik kan zeggen dat het aangeleerd gedrag betreft, en dat je dit dus ook weer af kunt leren. Ook kan ik mijn eigen verhaal vertellen. Doch vaak blijft de twijfel knagen.
Dan is het beter dat een ander dat vertelt. Ik heb Samantha daarom gevraagd haar ervaringen op schrift te zetten zodat ik deze met jou kan delen. Zij zegt het volgende:
Read more


Read More

Zelfacceptatie; gaat niet altijd van een leien dakje

Lees de ervaring van Dian

Ieder mens is uniek en dus verloopt elk leerproces ook op zijn/haar eigen wijze. Dit is zeer zeker het geval bij coaching. Ondanks dat er veel overeenkomsten zijn in een perfectionisme coaching traject, zijn er uiteraard ook verschillen.

Het groeiproces

Bij sommige mensen zie ik vanaf het begin een gestage opwaartse lijn. Zij komen telkens beter in contact met zichzelf, zoals ze écht zijn. Zij maken vanaf het begin weer verbinding met allerlei kwaliteiten die ze vergeten waren dat ze die hadden. Anderen hebben meer moeite om zichzelf te leren zijn. Bij hen is de lijn - alhoewel ook altijd opgaand - eerder een kronkelpad wat af en toe omlaag loopt om vervolgens toch weer naar boven te gaan. Ook zij maken contact met hun vergeten kwaliteiten, doch dat gaat niet zonder slag of stoot.
Zo ook bij Dian, lees haar ervaring verderop.Read more


Read More

Zelfzorg in tijden van stress; hype of pure noodzaak?

Onlangs had ik een gesprek met een goede collega over onze plannen en doelen op het werk de komende periode. Dat houdt ons scherp.

We praten ook kort over wat persoonlijke perikelen. Zoals hoe je omgaat met voor- en tegenspoed en hoe dit soort gebeurtenissen soms tegelijkertijd plaatsvinden. Wat dit met je doet. Hoe je omgaat met druk en stress in verwarrende tijden. Ook hoe je voor jezelf zorgt en dan niet alleen in termen van je natje en je droogje, alhoewel die natuurlijk een onderdeel daarvan kunnen zijn ?.

Zelfzorg, wat is dat?

Read more


Read More

Stresskip!

Een van mijn oud klanten belde mij om even bij te praten hoe het met haar gaat. Zij heeft zes maanden geleden haar perfectionisme coaching traject afgerond.

Zij steekt meteen van wal. ‘Het gaat zo goed met mij. Heerlijk. Vanochtend nog werd ik gebeld door een paar stresskippen. Ik hoor ze dan vooral aan. Laat ze uitpraten en stoom afblazen. Luister naar wat er allemaal mis gaat'. Ze vervolgt met 'Wat me dan telkens weer opvalt is hoe rustig ik het aan kan horen. IK GA NIET MEE IN HET DRUK MAKEN. En denk vervolgens ‘wat kunnen mensen het zichzelf toch moeilijk maken’.’Read more


Read More

Last van studiestress? (als student of als ouder ?)

Binnenkort loopt menig schooljaar weer ten einde. Over het algemeen is dat een spannende en stressvolle tijd. Met toetsen, (her)examens, tentamens of scripties die ingeleverd moeten worden.

Niet alleen veel stress voor de student(e), ook voor de ouder(s) trouwens!Read more


Read More

Weer terug in balans

"Heb jij nog tijd voor een van onze mensen" zo meldde zich een paar maanden geleden een HR functionaris bij mij. Om te vervolgen met "Lesley loopt momenteel behoorlijk vast op een aantal punten. Het zit haar erg hoog en ze zou graag zo snel mogelijk hiermee aan de slag willen gaan."

Bij zo'n noodkreet kom ik altijd meteen tot actie.Read more


Read More

Mijn leven is een 9 ?

Vaak is het een kwestie van het jezelf gunnen.

Doch zeker wanneer je last hebt van perfectionisme is dit meestal een hele lastige. Voor een ander heb je alles over, maar voor jezelf......   Het mooie is dat jezelf iets gunnen lang niet altijd hoeft te starten vanuit een negatieve situatie of emotie.

Lees hoe Luka die heel tevreden was met haar leven, het nu een negen geeft. Hoe zij veel meer dan voorheen ervaart dat zij écht de regie heeft over haar keuzes.Read more


Read More

Vaste patronen handig?

Jazeker, natuurlijk zijn vaste patronen handig. Ons leven hangt aan elkaar van routinehandelingen. Je moet er toch niet aan denken dat je elke ochtend opnieuw moet puzzelen over hoe je jouw tanden poetst, of je ontbijt klaarmaakt.... Super handig dus.
Ons brein is er uitstekend op ingericht om dingen te automatiseren. Dit stelt ons in staat onze aandacht te geven aan zaken die we nog niet zo goed kennen of kunnen. Uit te zoeken hoe we iets gaan aanpakken. Nieuwe wegen te gaan. Andere keuzes te maken.

Dus niks mis met vaste patronen?

Nou ja, zo eenvoudig is het natuurlijk ook weer niet.
Wanneer vaste patronen je belemmeren heb je natuurlijk wel een probleem. Zeker wanneer deze belemmeringen onbewust gebeuren. Read more


Read More

Dit voorjaar kwam Nina bij mij. In de zomer namen we afscheid. We zeiden gedag met de conclusie dat ze het prima zelf af kan. Zonder mijn ondersteuning.

Wat een verschil met hoe ze voor het eerst bij mij binnenkwam en met hoe ze aan het einde van het traject wegging. Lees hoe Nina de coaching ervaren heeft en hoe gelukkig ze is met de resultaten.

'Door Anita heb ik zelf weer de touwtjes in handen. Niet mijn perfectionisme.

Read more


Read More

LOSLATEN, met vertrouwen en een beetje weemoed

Onlangs was ik weer op het mooie punt gekomen van LOSLATEN. Met heel veel vertrouwen en een beetje weemoed rondom het afscheid heb ik het coaching traject met Brigitte afgerond. Dankbaar dat ik dit werk mag doen en haar een stukje op haar levensweg heb mogen begeleiden. Wij hebben samen gewerkt aan haar ontwikkelingsdoelen en ik heb er vertrouwen in dat haar persoonlijke groei door kan gaan, met een beetje liefde en aandacht voor zichzelf.Read more


Read More

De opleidingen en scholen gaan weer van start. Spannend en leuk voor velen, doch niet voor alle studenten. Menigeen kampt met de druk die het doorlopen van een opleiding met zich meebrengt.

Daarom deel ik graag de ervaring van Linda. Inmiddels is zij een met succes afgestudeerd HBO-V verpleegkundige.Read more


Read More

Anna: succesvol afgeronde studie, klaar om te leven; dag perfectionisme!

De vakantie is vaak een goed moment om stil te staan bij hoe het met je gaat tijdens het ‘normale leven’. Je vergelijkt je ervaring tijdens de vakantie met hoe het is wanneer je gewoon aan het werk bent of studeert. Je overdenkt welke stappen je wil zetten met betrekking tot het werk of studie. Je kijkt vooruit naar welke uitdagingen er op je weg liggen. Wat je graag anders wil zien of doen. Kortom, je maakt even een pas op de plaats.Read more


Read More

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'

Een coaching traject is altijd heel bijzonder. Zeker als het om perfectionisme coaching gaat.

Je leert mekaar kennen tijdens een eerste gesprek, de intake. Zodra je dan samen besluit om ‘op reis te gaan’, start een mooie periode waarbij je elkaar elke paar weken ziet en spreekt. Meestal gedurende een 3-4 aantal maanden. Ik krijg dan een bijzonder inkijkje in het leven van de ander. Geweldig vind ik dat. Read more


Read More

Anne schreef mij onlangs:

Ik was meteen enthousiast en geïnteresseerd op het moment dat ik van Anita de vraag kreeg of ik perfectionistisch gedrag in mezelf herkende en of ik daaraan wilde werken. Ik heb dit regelmatig als last ervaren, omdat 't zoveel energie kostte.

Read more


Read More

Ik omarm en koester de rust

Hetgeen mij tijdens het perfectionisme coaching traject bij Jeanny steeds weer opviel, is dat zij oprecht verwonderd kon zijn over wat er tijdens de gesprekken gebeurde. Dat ze volledig voor het proces ging en eruit kon halen wat erin zat. Ik vond het heel fijn met haar te werken.

Zelf schrijft ze over het perfectionisme coaching traject het volgende:Read more


Read More

Opnieuw regie over mijn leven

Ik ben bij Anita terechtgekomen na een hele traumatische ziekteperiode. Ik heb een tijd op het randje van de dood gebalanceerd.  Ik heb een jaar lang in het ziekenhuis en een revalidatiekliniek moeten vechten voor mijn leven. Mijn hele leven stond op z’n kop.  Toen ik weer thuis kwam was ik blij dat ik nog leefde, maar ik had er moeite mee om mijn leven weer op te pakken en alles rond mijn ziekte een plaatsje te geven. Ik probeerde positief te blijven, maar alleen daarmee redde ik het niet en ik besefte dat ik hier hulp bij nodig had.Read more


Read More

Krijg jij geen grip op je werk of je leven? Ondanks al jouw inspanningen. Of zie je dit bij een collega gebeuren? Heb je geen regie meer en loop je het risico nog verder in de put te raken?Read more


Read More

Ik wil leven in plaats van overleven

Marjan kwam bij mij omdat zij angstig in het leven stond en heel bang was voor de toekomst. In feite speelde dit haar hele leven al. Er gebeurden nu ingrijpende zaken in haar leven en ze had het gevoel daar geen enkele grip op te hebben. Ze voelde zich onzeker, onveilig en overgeleverd aan anderen.Read more


Read More

Teun vertelt over zijn ervaring

Mannen houden hun problemen meestal voor zich. Ze vinden het vaak nog lastiger dan vrouwen om hulp te vragen, zeker aan buitenstaanders zoals ik. Read more


Read More

Eerst zien, dan geloven: Anneke vertelt hoe zij haar doel realiseerde

Veel mensen hebben goede voornemens en komen een heel eind op wilskracht en doorzettingsvermogen. Echter voor je het weet, boks je tegen jezelf en dan is de kans groot dat je dit gevecht verliest. Je gedragspatroon écht doorbreken kan moeilijk zijn omdat je denken en doen voor 95% gestuurd wordt door onbewust gedrag en slechts 5% door je verstand.Read more


Read More

Hoe ik van mijn spinnenfobie af raakte

lees Diana's ervaring zoals door haar gepubliceerd op Facebook

Last van een fobie of andere angst en wil je weten hoe je ervan af kunt komen? Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ik ondersteun je graag.

Lees onderstaand de ervaring van Diana met haar langjarige fobie voor spinnen.

Aarzel niet om (vrijblijvend) contact op te nemen en bel 06-48176137, stuur me een mailtje anita@bewustwordingplus.nl of kijk op mijn website www.bewustwordingplus.nl.Read more


Read More

Thema-avond 'Inzichten die je tijdens de vakantie krijgt; hoe voer je ze uit?

Gisteravond hadden Conny van der Sluijs en ik een goed bezochte thema bijeenkomst over het realiseren van goede voornemens bij MCR Roermond. Er was veel spontane en leuke interactie tussen de deelnemers. Aan het einde kregen wij de reactie dat iedereen het als een fijne bijeenkomst heeft ervaren. De beslotenheid van een wat kleinere groep mensen heeft hier zeker aan bijgedragen. Read more


Read More

door hypnose van mijn chocolade verslaving af

Jeanny

Doordat anderen mij erop wezen hoeveel chocolade ik at en hoe ongezond dit was, realiseerde ik mij dat er toch echt sprake was van een verslaving.  Vervolgens duurde het toch nog even eer ik stappen ondernam en een afspraak met Anita maakte. De sessie die volgde was in een open en ontspannen sfeer waarin zij vertelde wat ze ging doen. Tijdens de hypnose kreeg ik alles helemaal mee: je hoort en antwoordt bewust. Dit allemaal terwijl ik in een diepe ontspanning was. Read more


Read More

Xandra vertelt over haar eerste ervaring met hypnose. Ze noemt het een verrijking.

Gisteren heb ik mijn eerste hypnose ervaring in mijn leven gehad bij Anita. Ik was heel nieuwsgierig om dit mee te maken. Ik heb het als een bijzonder prettig en inspirerend inzicht en beleving ervaren.

Anita ging zeer zorgvuldig en met echte aandacht voor mij te werk. We hebben eerst mijn vraag samen verhelderd. Door haar doorvragen werd mijn vraag meer gefocust en concreter.Read more


Read More

De bijzondere IEMT ervaring van Nicky (integral eye movement therapie)

Sinds enige tijd werk ik als begeleider en coach veelvuldig met IEMT wat hele bijzondere en mooie resultaten oplevert.

Nicky vertelt hierover: Al jaren liep ik rond met enorme bel-angst. De telefoon opnemen was voor mij een hel. Telefoonnummers die ik niet kende, nam ik niet op. Na de IEMT sessie met Anita nam ik spontaan, zonder na te denken weer de telefoon op, en ook nog van een onbekend telefoonnummer! Read more


Read More

Wat heeft de IEMT sessie mij opgeleverd

Marlene

Nu ik in opleiding ben tot IEMT Practitioner werk ik veel met Integral Eye Movement Therapy (IEMT). Hiermee heb ik al mooie resultaten geboekt.

Marlene vertelt wat het haar opgeleverd heeft "Ik was totaal niet bekend met deze manier van therapie noch wat ervan te verwachten. Ik heb ervaren dat deze manier jezelf aan het denken zet, aan het zoeken naar gevoelige en emotionele momenten in je leven.  Read more


Read More

NLP coaching, hoe kan dat je ondersteunen?

-Ruud

Komt piekeren jou bekend voor? Over iets nadenken, een oplossing zoeken maar er niet uitkomen. Je gedachtes bewegen in cirkels en je komt steeds op hetzelfde punt uit. Dit kan uitermate vermoeiend en frustrerend zijn.

Dan kan een gesprek met een buitenstaander en coach heel verhelderend zijn. Ik werk resultaatgericht, gebruik makend van NLP. Ik ondersteun jou om je oplossing(en) te vinden. Neem maar eens vrijblijvend contact op.

Ben je geïnteresseerd in de ervaring van Ruud die graag meer richting in zijn leven wil ervaren, lees dan verderRead more


Read More

Wat kan hypnose voor je doen?

de ervaring van Woukelyne

Ik kan het iedereen van harte aanraden. Helaas woon ik te ver weg voor een serie hypnose sessies met Anita. Maar ik spreek uit ervaring van een eenmalige sessie: het is ontspannend en verrijkend; het heeft mij geholpen dieper en bewuster de bronnen en mogelijkheden in mijzelf te ervaren. Bedankt Anita; ik wens jou toe dat mensen in vertrouwen bij je komen en voor hen dat ze net zo’n waardevolle ervaring meemaken als ik tijdens een hypnose sessie met jou.Read more


Read More

Kennismaking met hypnose

-M.O.

Anita kwam rustig, begripvol en geïnteresseerd op me over wat zorgde voor een fijne sfeer. Ik vond het erg prettig dat zij alles goed uitlegde van tevoren zodat ik wist wat er ging komen en wat ik een beetje kon verwachten. Ook de oefeningen vóór de hypnose vond ik erg leuk!


Read More

Meer drinken

-Anouk

Ik had nog nooit een hypnose gehad dus vond het best eng. Anita stelde me heel erg op mijn gemak waardoor ik mijn rust kon vinden en het liet gebeuren. Ik merkte dat ik de langzaam opgebouwde hypnose heel prettig vond en de ‘snelle’ minder prettig. Dit pakte jij goed op door te vragen hoe het met me ging. Dat gaf me innerlijke rust. Je open houding zorgde ervoor dat ik me steeds vrijer voelde. Read more


Read More

Inzicht en handvaten

-Babs

De gesprekken met Anita hebben mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn wirwar van gedachten. Dankzij haar heb ik mijn gedachten kunnen ontleden en mijn gevoelens leren begrijpen en benoemen.

Zij heeft mij handvaten aangereikt die ik steeds opnieuw kan gebruiken om mijzelf verder te ontwikkelen.


Read More

Slecht tegen kritiek kunnen en waardering voor zichzelf

-Esther

Het gesprek/sessie is me goed bevallen. Het is wel confronterend, op een positieve manier. Ik heb meer inzicht gekregen in mijzelf. Het is een groot verschil tussen iets onbewust weten of het bewust uit te spreken. Dit laatste betekent (voor mij) dan ook dat ik er iets mee moet doen, maar ook wil doen.


Read More

Missie lopen

-Ilse

Anita heeft met mij op een heel professionele, betrouwbare, veilige en empathische wijze de zes stappen doorlopen van de Missie.  Ze is zeer goed in staat om in korte tijd af te stemmen op jouw persoonlijke proces, je te begeleiden je eigen droom/wens en doel te verwoorden. Anita verstaat de kunst om door goed door te vragen jou te helpen tot de kern en essentie van je eigen missie/droom te komen.

Ik ben haar daar zeer dankbaar voor en kan het eenieder aanbevelen.


Read More

Overzicht om eigen bedrijf te realiseren

-Marlène

Anita ontvangt me heel hartelijk. Het voelt meteen vertrouwd, open en verbindend. Na een heerlijke kop koffie zijn we direct begonnen. Ze gaat voortvarend, onderzoekend en nieuwsgierig te werk vanuit passie en al haar expertises. Dat is orde aanbrengen in de chaos, waardoor je de bomen in het bos gaat zien. Er ontstaat helderheid door inzichten, overzichten door met open vragen, nadenken en overdenken te stimuleren.Read more


Read More

Contact

Mail of bel mij wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wilt maken. Ik maak graag tijd voor je. Je kunt me rechtstreeks mailen via onderstaand mailadres of dit contactformulier gebruiken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Normaal gesproken reageer ik binnen 2 werkdagen, als dit niet het geval is dan is er wellicht iets verkeerd gegaan. Neem in dat geval s.v.p. nog eens contact op. Tot snel!