Van klacht naar kracht

Het is alweer half september. De zomer is gelukkig nog niet helemaal ten einde en dus kan ik nog een tijdje genieten van het mooie weer.
Voor mij wel tijd eens ‘in de pen te klimmen’ en weer eens een blog te schrijven. Een betere aanleiding dan een mooie review kan ik niet bedenken. Dus ik deel deze graag.

Waarom een review delen?

Niet om mezelf op de borst te kloppen. Want natuurlijk ben ik er trots op dat Samantha zulke mooie stappen heeft kunnen zetten. Dat ik daar een steentje aan bij heb mogen dragen. Dat spreekt vanzelf.

Nee, de reden dat ik de recensie van Samantha deel, is omdat veel mensen twijfelen of coaching hen wel gaat helpen hun perfectionisme achter zich te laten. Wellicht heb jij ook zulke twijfel?
Zeker bij zoiets als perfectionistisch gedrag waarbij het gaat om een bepaalde (aangeleerde) manier van denken, doen en voelen. Iets wat je al zolang doet en waar je al járen last van hebben. Tuurlijk is het dan vaak moeilijk je voor te stellen dat je dit in zo’n korte tijd achter je kunt laten. Als je daar onzeker over bent, kan ik wel steeds allerlei argumenten aandragen om aan te geven dat dit écht het geval is. Of ik kan zeggen dat het aangeleerd gedrag betreft, en dat je dit dus ook weer af kunt leren. Ook kan ik mijn eigen verhaal vertellen. Doch vaak blijft de twijfel knagen.
Dan is het beter dat een ander dat vertelt. Ik heb Samantha daarom gevraagd haar ervaringen op schrift te zetten zodat ik deze met jou kan delen. Zij zegt het volgende:

Van klacht naar kracht

Eind 2022 kwam ik erachter dat perfectionisme als een rode draad door mijn leven liep. De bevestiging die ik steeds zocht, de hoge eisen, angst om te falen en het zo vele moeten, kostten mij bakken met energie. Toen lichamelijke klachten terug bleven komen, besloot ik dat ik een coaching traject aan wilde gaan bij iemand die gespecialiseerd is in perfectionisme. Ik kwam toen bij Anita uit.
Gedurende het traject werd al snel bevestigd dat het patroon van perfectionisme invloed had op mijn dagelijkse leven. Ik begon mezelf steeds meer bewust te worden op welke manier mijn denken, voelen en doen werden aangestuurd door de (onbewuste) overtuiging niet goed genoeg te zijn. De techniek die Anita gebruikt is echt een meerwaarde, omdat daardoor ook op onbewust niveau iets kon veranderen. Ik heb nieuwe patronen ontwikkeld die bijdragen aan een betere gezondheid. Ook weet en voel ik nu wanneer ik in het oude patroon terugval.

We zijn inmiddels 10 maanden verder en het is een mooi ontwikkeltraject voor mij geweest. Ik had van tevoren niet kunnen bedenken waar ik nu sta. De verkramping heeft plaats gemaakt voor verlichting en genieten. Het moeten heeft plaatsgemaakt voor verlangen en willen. En de bevestiging zoeken bij anderen heeft plaats gemaakt voor vertrouwen op wat ik zelf bedenk en voel.
Wil jij ook de zware last van perfectionisme achter je laten? Dan zou ik een coaching traject bij Anita zeker aanraden. Gun het jezelf om te investeren in je eigen ontwikkeling, want jij bent het waard en je krijgt er veel voor terug.

Meer weten?

Wil jij dit belemmerende gedragspatroon ook achter je laten?
Neem dan contact met mij op.
Of boek nu een online gratis gesprek van 30 minuten met mij.
Uiteraard gewoon vrijblijvend.

Want het is beslist mogelijk om anders in het leven te kunnen staan. Met rust en meer gemak. Waarbij je vertrouwt op je eigen kracht.
Met andere woorden: LEVEN in plaats van overleven.

Met hartelijke groet,
Anita Janssen – Bewustwording+
06-48176137