Anne schreef mij onlangs:

Ik was meteen enthousiast en geïnteresseerd op het moment dat ik van Anita de vraag kreeg of ik perfectionistisch gedrag in mezelf herkende en of ik daaraan wilde werken. Ik heb dit regelmatig als last ervaren, omdat ‘t zoveel energie kostte.

Tijdens de coaching sessies heb ik weer contact kunnen maken met mijn authentieke ik, in de vorm van het vrije kind in mezelf. Door dit in mezelf naar boven te halen en meer aanwezig te laten zijn, overheerste het perfectionistische gedrag niet meer zo. Er ontstond een mooie balans in mezelf. Deze werd tot stand gebracht door de samenwerking tussen die twee delen te stimuleren.

Dit vond ik wel beetje ‘n raar idee in het begin. Vooral om mezelf in het vrije kind en het perfectionistische deel te verplaatsen was erg onwennig. Uiteindelijk heeft het er wel voor gezorgd dat ik me bewust werd van patronen en lukte het me steeds beter om het vrije kind (dus in feite de vrije volwassene) in mezelf meer naar boven te halen en mee te laten doen. Dus niet meer alleen het kritische van iets inzien, maar ook het leuke ervan!

De coaching heeft mij in elk geval opgeleverd dat ik het gevoel heb dat ik zekerder in mijn schoenen sta en meer durf op te komen voor mezelf. Dus daar ben ik echt super blij mee!