Mijn leven is een 9 ?

Vaak is het een kwestie van het jezelf gunnen.

Doch zeker wanneer je last hebt van perfectionisme is dit meestal een hele lastige. Voor een ander heb je alles over, maar voor jezelf……   Het mooie is dat jezelf iets gunnen lang niet altijd hoeft te starten vanuit een negatieve situatie of emotie.

Lees hoe Luka die heel tevreden was met haar leven, het nu een negen geeft. Hoe zij veel meer dan voorheen ervaart dat zij écht de regie heeft over haar keuzes.

Terugblik op mijn coaching proces

Bij aanvang van de coaching gaf ik mijn leven al een rapportcijfers 8,5. Wanneer ik iets minder zou moeten van mezelf en wat meer zou kunnen genieten, zonder me hierover schuldig te voelen, dan zou het rapportcijfer zelfs een 9 kunnen zijn. Hier wilde ik wel mee aan de slag, middels coaching.

Na de coaching geef ik mijn leven inmiddels een rapportcijfer 9 en geniet ik veel meer en moet ik veel minder van mezelf. Wat een verademing. In feite is alleen de kijk op een aantal situaties voor mij veranderd, waardoor ik soms andere keuzes maak. Dit is echter wel een wereld van verschil.

Bewustwording

Door de coaching van Anita ben ik me er eerst van bewust geworden dat mijn kracht/doorzettingsvermogen/resultaatgerichtheid dominant aanwezig is, waardoor ik meestal mijn gestelde doelen bereik. Dit heeft me veel gebracht in mijn leven en brengt me nog steeds veel, maar dit gaat soms wel ten koste van mijn geluk, ontspanning en creativiteit. Ik was me niet zo van bewust van deze onbalans.

Perfectionisme

Door oefeningen en het bijhouden van een dagboek werd ik hiervan wel bewust en kreeg ik tegelijkertijd meer zicht op mijn (oude) gedrag en creëerde gelijktijdig nieuw gedrag. Door de coaching van Anita, die mijn onderbewuste patronen inzichtelijk maakte, en het leren omgaan met nieuw gedrag, ontwikkelde ik een nieuw patroon. Het gevolg hiervan is dat ik nu zelfs onbewust andere keuzes maak. Ik heb namelijk een keuze.

Deze keuzes zorgen ervoor dat ik me meer vragen stel als “wil ik dit of vind ik dat ik het moet doen” en “is dit wel mijn verantwoordelijkheid” en “is het werkelijkheid of denk ik dat het van mij verwacht wordt”?

Vertrouwen op mezelf

Ik ben er door de coaching achter gekomen dat ik de lat wel onnodig hoog leg voor mezelf.  Een kenmerk van perfectionisme. Ik heb geleerd om niet altijd meteen te reageren, maar de tijd te nemen om na te denken en zelf antwoord te geven op de bovenstaande vragen, alvorens ik reageer en daarnaast ook om mijn intuïtie meer in te zetten. Ook ben ik erachter dat ik op mijn ervaring en kennis inmiddels mag vertrouwen.

Inzicht

De aanpak van Anita is gebaseerd op kennis en ervaring en vooral inlevingsvermogen. Anita hield me een spiegel voor door met mijn onderbewuste in gesprek te gaan en vragen te stellen. Doordat ze me gerichte opdrachten gaf kreeg ik inzichten in mijn patronen.

Ik ben erg blij dat ik de coaching bij Anita heb gevolgd, dit was een groot cadeau aan mezelf.

Ik kan het iedereen aanraden die last heeft van perfectionisme en veel moeten, onrust hierdoor ervaart en graag meer echt wil genieten.

Luka