De opleidingen en scholen gaan weer van start. Spannend en leuk voor velen, doch niet voor alle studenten. Menigeen kampt met de druk die het doorlopen van een opleiding met zich meebrengt.

Daarom deel ik graag de ervaring van Linda. Inmiddels is zij een met succes afgestudeerd HBO-V verpleegkundige.

Een zoektocht naar balans

Door verschillende stages in de psychiatrie is mij continue een spiegel voorgehouden waardoor ik veel naar mezelf heb moeten kijken. Dit maakte dat ik telkens geconfronteerd werd met een aantal negatieve symptomen van mezelf wat achteraf perfectionistisch gedrag bleek te zijn. Ik kon hetgeen waar ik last van had een lange tijd niet plaatsen waardoor ik vast liep en regelmatig overprikkeld thuiskwam na een stagedag. Het voelde alsof mijn energie op raakte en ik mijn balans aan het verliezen was, terwijl ik nog bezig was met mijn opleiding en me vaak afvroeg hoe ik dit ging volhouden tijdens een baan in de toekomst.

Via LinkedIn kwam ik terecht bij de artikelen die Anita gepubliceerd heeft. Bij het lezen hiervan voelde het alsof alle puzzelstukjes eindelijk op hun plek vielen. Tijdens het eerste contact voelde ik dat Anita begreep waar ik tegenaan liep waardoor ik me meteen serieus genomen voelde. Door het aangaan van een OCP coaching traject (ontwikkelingsgerichte coachen bij perfectionisme) hoopte ik meer rust te kunnen vinden en zelfvertrouwen op te kunnen bouwen. Hierbij vond ik het erg fijn veel erkenning te krijgen van Anita wat me het vertrouwen gaf er ook echt iets mee te bereiken. Door het bieden van een luisterend oor, het onder woorden brengen van hetgeen waar ik tegenaan liep en haar oprechte begrip heeft Anita mij ontzettend geholpen.

Inmiddels vier maanden verder heeft het mij opgeleverd sterker in mijn schoenen te staan, rust te ervaren en oprecht te geloven in mezelf. Hierdoor heb ik mijn opleiding zonder stress succesvol afgrond, de baan waarvan ik droomde en heb ik de juiste balans gevonden in mijn leven waar ik naar ik op zoek was.

Hulp gewenst?

Mijn advies aan een ieder die zich hierin herkent: praat erover met mensen die je vertrouwt, je bent écht niet de enige!

En bel of mail mij gerust indien je hierover eens vrijblijvend wil sparren.

Anita Janssen, 06-48176137 of anita@bewustwordingplus.nlAnita Janssen, Bewustwording+