Ik omarm en koester de rust

Hetgeen mij tijdens het perfectionisme coaching traject bij Jeanny steeds weer opviel, is dat zij oprecht verwonderd kon zijn over wat er tijdens de gesprekken gebeurde. Dat ze volledig voor het proces ging en eruit kon halen wat erin zat. Ik vond het heel fijn met haar te werken.

Zelf schrijft ze over het perfectionisme coaching traject het volgende:

Toen Anita een aantal maanden geleden opperde dat ik baat zou hebben bij een coaching traject voor perfectionisme schrok ik eigenlijk dat het zo duidelijk is, dat had ik niet in de gaten. Aan de andere kant herkende ik meteen wat ze vertelde en was ik gecharmeerd dat Anita mij vroeg. Ik ben heel blij met de resultaten van het traject. De rust die ik hierdoor in mijzelf ervaar, is voor mij van grote waarde.

Voor de start van het coaching traject heeft Anita uitgelegd wat het inhoudt, hoe ze te werk gaat en wat ik ervoor moet doen. Iedere dag 10-15 min moest ik ermee bezig zijn en dat deed ik in het begin trouw iedere ochtend als ik wakker werd. Je krijgt tijdens de coaching ‘delen’ waar je mee gaat werken en die zullen gaan samenwerken. De ‘delen’ zijn een onderdeel van jezelf en zorgden bij mij voor een grotere bewustwording in mijn doen en laten. Op een gegeven moment is het zo vanzelfsprekend met die ‘delen’ bezig te zijn, dat ik dat niet alleen ’s morgens deed, maar ook op andere tijdstippen. Iets wat mijn bewustwording alleen maar groter maakte, je zult hier wel open voor moeten staan.

Als ik nu naar mijn invuldocument kijk dat ik destijds voor aanvang heb gemaakt dan zie ik dat ik met sprongen voorwaarts ben gegaan in het veranderen van mijn gedrag en het bewust zijn van mijn gedrag naar anderen EN naar mijzelf. Het heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht ook al om het feit dat ik het nog heel vaak toepas. Ik ben nog iedere dag met mijn ‘delen’ in gesprek en als het nodig is ook intensief.

De rust die ik hierdoor ervaar in mijzelf is iets wat ik omarm en koester. Het mooiste voor mij dat ik erbij heb gekregen is dat een stukje van mijn onbewuste denken, doen en voelen bewust is geworden. Dat is iets moois waardoor ik meer van mijzelf begrijp (dat is al heel fijn) en het heeft een positieve invloed op mijn doen en laten.

Anita nogmaals bedankt voor je bijzonder prettige coaching.